تغذیه باغ های انگور
همانگونه که می دانید حساسیت انگور به تغذیه مواد معدنی یک استدلال با اهمیت برای ارتقاء کمیت و کیفیت فرآورده نهایی انگور است . در جدول 1 میتوانید موادتشکیل دهنده غذایی موردنیاز انگور را با دقت به اندازه نیاز آنها تماشا نمایید .
بهترین کود برای رشد سریع درخت انگور
منابع کودی برای انگور
ایجاد تعادل در میان موادتشکیل دهنده غذایی دراختیار گیاه تضمین کننده بهبود عملکرد و بهبود کیفیت میوه است . با دقت بهاین مسئله لازم است از تمام کودهایی که دربردارنده موادسازنده غذایی موردنیازگیاهان اند به طور متعادل و بر طبق نیاز گیاه به کار گیری گردد . مبتنی بر مقایسه نتیجه ها تجزیه برگ و خاک با اطلاعات غلظت های با صرفه کودی که درنتیجه بررسیها به دست آمده است , معین میشود که چه دسته کودهای کشاورزی و عناصری می بایست به خاک و گیاه داده شود و از مصرف چه عناصری می بایست خودداری شود تا تعادل عنصرها غذایی در زمین های کشاورزی برقرار باشد . به منظور تأمین موادتشکیل دهنده پرُمصرف ( ماکرو ) و کم مصرف از اشکال کودهای شیمیایی , آلی ( طبیعی ) استعمال میشود .
کود های آلی برای انگور ( تغذیه مناسب درخت انگور )
این دسته از کودهای کشاورزی شامل انواع کودهای حیوانی، اسیدهای هیومیک، اسیدهای آمینه و ورمی کمپوست میگردد.
کود حیوانی در حقیقت از فضولات حیواناتی نظیر گوسفند , گاو , اسب و یا مرغ تشکیل میگردد . کود حیوانی به دلیل دارا بودن حجم وسیعی از مواد آلی و غذایی مانده که برای غنای خاک دوچندان موءثر است , در طول تاریخ همواره مورد اعتنا کشاورزان و زراعت کاران بوده است . پیشنهاد میشود که 5 کیلوگرم کود حیوانی کاملاً پوسیده و ترکیب شده با بقیه کودها در اواخر فصل زمستان به طور چالکود در هر چاله استفاده شود .
مصرف کودهای اسید هیومیک برای انگور
به کار گیری از اسید هیومیک موجب بهبود خصوصیات فیزیکی , شیمیایی و بیولوژیکی خاک می شود . در تولید محصولات زراعی به دلایل داشتن پتانیسل بالا در به کار گیری اکولوژیک و قابلیت و امکان بالای آن درتهیه و تنظیم ازت , افزایش میزان آنزیمها درگیاه , جذب مواد غذایی توسط گیاه , مقاوم کردن گیاه در برابر آفت ها و هم افزایش رویش گیاه دارای اهمیت است . به کار گیری از اسید هیومیک منجر بهبود عملکرد انگور به میزان 35 % میشود. مصرف اسید هیومیک در مرحله پس از ظهور خوشه اهمیت دارد و تقسیط آن به افزایش کارایی کودهای پتاسه و فسفره و ازته که با آن استفاده میشود کمک میکند.
به کارگیری از کودهای آلی جهت رشد مناسب تولیدات کشاورزی , یکیاز هدف ها کشاورزی پایدار به حساب میآید . اسیدهای آمینه واحدهای تولید کننده پروتئین ها میباشند . پروتئین ها از مهمترینترکیبات جان دار در سلول های گیاهی میباشند که در تمام واکنشهای با اهمیت از جمله ساختاری , آنزیمی , متابولیکی و انتقالی شرکت دارند .
مزایای کودهای اسید آمینه
ارتقا مقاومت گیاه در هنگام پیدایش تنش های محیطی
تأثیر بر دریچه های هوایی
تقویت سیستم ایمنی گیاه
القاء روند گرده افشانی
ارتقا مقداری و کیفی فرآورده
ارتقاء زمان ماندگاری فرآورده پس از برداشت
ارتقا سرعت رسیدگی فرآورده
ارتقا جذب عنصرها ریز مغذی
اسیدهای آمینه مثل گلیسین با افزایش کلروفیل در گیاه و افزایش روند فتوسنتز و نسبت C/N در درختان میوه , موجب بهبود کیفیت و کمیت فرآورده میگردد .
روش مصرف اسیدآمینه در تغذیه انگور:
ازآنجا که استعمال از محلول های اسیدآمینه همراه با موادسازنده غذایی میتواند منجر بهبود کمی و کیفی عملکرد محصول شود , به این ترتیب در طول تورم جوانه ها و ارزنی شدن انگور , مصرف اسید آمینههمراه با پتاسیم سفارش می گردد . همینطور در طول ظهور خوشه گل و استارت رنگ دادن میوه و غوره شدن , به کارگیری از اسیدآمینه همراه با کلسیم به صورت محلولپاشی پیشنهاد می گردد .
ورمی کمپوست در تغذیه انگور
مزایای ورمی کمپوست :
میزان استفاده از ورمی کومپوست در کوددهی باغات انگور:
– در نهالستان: 1 تا 2 کیلوگرم در متر مربع
– در باغهای انگور: 5 تن در هکتار
– در هر چالکود انگور: 2 کیلوگرم
به زودی مقاله بعدی به عنوان کامل کننده این مقاله با عنوان روش های کوددهی و میزان مصرف کود برای باغات انگور انتشار پیدا میکنه ؛
حتما ما رو از نظرات خودتون در رابطه با این مقاله آگاه کنید ؛
5 Responses
خیلی عالی ،
لطفا ادامه این مقاله رو هرچی زودتر منتشر کنید
حتما ، به زودی منتشر خواهد شد
مقالات سایتتون خیلی عالیه ، فقط یکم تعداد مقالات رو زیاد کنید ، خیلی کم محتوادارید ، من تندتند داشتم همرو میخوندم یهو دیدم تموم شدن ????، منتظر مقالات جدیدتون هستم ، ادامه بدید ❤????
راستی یادم رفت بگم ، در رابطه با درخت پسته ، سیب ، بادام و گردو هم مطلب بزارید ????
عالی