تغذیه مناسب درخت انگور

محتوای این مقاله

Share This Post

تغذیه باغ های انگور

همانگونه که می دانید حساسیت انگور به تغذیه مواد معدنی یک استدلال با اهمیت برای ارتقاء کمیت و کیفیت فرآورده نهایی انگور است . در جدول 1 میتوانید موادتشکیل دهنده غذایی موردنیاز انگور را با دقت به اندازه نیاز آنها تماشا نمایید .

عناصر مغذی مورد نیاز انگور - تغذیه مناسب درخت انگور

 

بهترین کود برای رشد سریع درخت انگور

منابع کودی برای انگور

ایجاد تعادل در میان موادتشکیل دهنده غذایی دراختیار گیاه تضمین کننده بهبود عملکرد و بهبود کیفیت میوه است . با دقت به‌این مسئله لازم است از تمام کودهایی که دربردارنده موادسازنده غذایی موردنیازگیاهان اند به طور متعادل و بر طبق نیاز گیاه به کار گیری گردد . مبتنی بر مقایسه نتیجه ها تجزیه برگ و خاک با اطلاعات غلظت های با صرفه کودی که درنتیجه بررسی‌ها به دست آمده است , معین میشود که چه دسته کودهای کشاورزی و عناصری می بایست به خاک و گیاه داده شود و از مصرف چه عناصری می بایست خودداری شود تا تعادل عنصرها غذایی در زمین های کشاورزی برقرار باشد . به منظور تأمین موادتشکیل دهنده پرُمصرف ( ماکرو ) و کم مصرف از اشکال کودهای شیمیایی , آلی ( طبیعی ) استعمال می‌شود .

1411725541563 isna 8 th3 - تغذیه مناسب درخت انگور

کود های آلی برای انگور ( تغذیه مناسب درخت انگور )

این دسته از کودهای کشاورزی شامل انواع کودهای حیوانی، اسیدهای هیومیک، اسیدهای آمینه و ورمی کمپوست می‌گردد.

کود حیوانی در حقیقت از فضولات حیواناتی نظیر گوسفند , گاو , اسب و یا مرغ تشکیل میگردد . کود حیوانی به دلیل دارا بودن حجم وسیعی از مواد آلی و غذایی مانده که برای غنای خاک دوچندان موءثر است , در طول تاریخ همواره مورد اعتنا کشاورزان و زراعت کاران بوده است . پیشنهاد میشود که 5 کیلوگرم کود حیوانی کاملاً پوسیده و ترکیب شده با بقیه کودها در اواخر فصل زمستان به طور چالکود در هر چاله استفاده شود .

 

مصرف کودهای اسید هیومیک برای انگور

به کار گیری از اسید هیومیک موجب بهبود خصوصیات فیزیکی , شیمیایی و بیولوژیکی خاک می شود . در تولید محصولات زراعی به دلایل داشتن پتانیسل بالا در به کار گیری اکولوژیک و قابلیت و امکان بالای آن درتهیه و تنظیم ازت , افزایش میزان آنزیم‌ها درگیاه , جذب مواد غذایی توسط گیاه , مقاوم کردن گیاه در برابر آفت ها و هم افزایش رویش گیاه دارای اهمیت است . به کار گیری از اسید هیومیک منجر بهبود عملکرد انگور به میزان 35 % می‌شود. مصرف اسید هیومیک در مرحله پس از ظهور خوشه اهمیت دارد و تقسیط آن به افزایش کارایی کودهای پتاسه و فسفره و ازته که با آن استفاده می‌شود کمک میکند.

 

درخت انگور - تغذیه مناسب درخت انگور

به کارگیری از کودهای آلی جهت رشد مناسب تولیدات کشاورزی , یکی‌از هدف ها کشاورزی پایدار به حساب می‌آید . اسیدهای آمینه واحدهای تولید کننده پروتئین ها میباشند . پروتئین ها از مهم‌ترینترکیبات جان دار در سلول های گیاهی می‌باشند که در تمام واکنش‌های با اهمیت از جمله ساختاری , آنزیمی , متابولیکی و انتقالی شرکت دارند .

مزایای کودهای اسید آمینه

ارتقا مقاومت گیاه در هنگام پیدایش تنش های محیطی
تأثیر بر دریچه های هوایی
تقویت سیستم ایمنی گیاه
القاء روند گرده افشانی
ارتقا مقداری و کیفی فرآورده
ارتقاء زمان ماندگاری فرآورده پس از برداشت
ارتقا سرعت رسیدگی فرآورده
ارتقا جذب عنصرها ریز مغذی
اسیدهای آمینه مثل گلیسین با افزایش کلروفیل در گیاه و افزایش روند فتوسنتز و نسبت C/N در درختان میوه , موجب بهبود کیفیت و کمیت فرآورده میگردد .

روش مصرف اسیدآمینه در تغذیه انگور:

از‌آنجا که استعمال از محلول های اسیدآمینه همراه با موادسازنده غذایی میتواند منجر بهبود کمی و کیفی عملکرد محصول شود , به این ترتیب در طول تورم جوانه ها و ارزنی شدن انگور , مصرف اسید آمینههمراه با پتاسیم سفارش می گردد . همینطور در طول ظهور خوشه گل و استارت رنگ دادن میوه و غوره شدن , به کارگیری از اسیدآمینه همراه با کلسیم به صورت محلول‌پاشی پیشنهاد می گردد .

ورمی کمپوست در تغذیه انگور

مصرف ورمی کمپوست یک جور کود آلی هوموسی است که به وسیله گونه‌های خاص از کرم های خاکی ایجاد میشود . این کود به لحاظ دارا بودن انواع ویتامین ها , هورمونهای پرورش و موادتشکیل دهنده غذاییموردنیاز گیاه , اثرات بسیار مفیدی بر روی رویش و نمو گیاه داراست . این کود دارنده بوی مطلوب و فاقد هرگونه آلودگی میکروبی است .

مزایای ورمی کمپوست :

یک غذای بی نقص و متعادل برای گیاهان است که با داشتن مواد هورمونی , رویش و نمو گیاه را سرعت می بخشد ; به حفظ رطوبت در خاک یاری میکند ; رنگ , مزه , رایحه و کیفیت گلها , صیفی جات و میوه را بهبود میبخشد ; حاصلخیزی خاک را ارتقاء می دهد ;

 

میزان استفاده از ورمی کومپوست در کوددهی باغات انگور:

– در نهالستان: 1 تا 2 کیلوگرم در متر مربع

– در باغ‌های انگور: 5 تن در هکتار

– در هر چالکود انگور: 2 کیلوگرم

 


 

به زودی مقاله بعدی به عنوان کامل کننده این مقاله با عنوان روش های کوددهی و میزان مصرف کود برای باغات انگور  انتشار پیدا میکنه ؛

حتما ما رو از نظرات خودتون در رابطه با این مقاله آگاه کنید ؛

 


 

5 Responses

  1. مقالات سایتتون خیلی عالیه ، فقط یکم تعداد مقالات رو زیاد کنید ، خیلی کم محتوادارید ، من تندتند داشتم همرو میخوندم یهو دیدم تموم شدن ????، منتظر مقالات جدیدتون هستم ، ادامه بدید ❤????

    1. راستی یادم رفت بگم ، در رابطه با درخت پسته ، سیب ، بادام و گردو هم مطلب بزارید ????

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *