تغذیه گیاهی ، قسمت اول

تامین ناکافی یک عنصر به یک اختلال تغدیه گیاهی ( کمبود عناصر غذایی ) منجر می شود که اثر آن در قالب علائم کمبود مشخص بروز می کند. کمبود یک عنصر معدنی ضروری به راحتی می تواند با ظهور مجموعه ای از علائم همبسته باشد.
mineral-deficiency-in-plants

محتوای این مقاله

Share This Post

تغدیه گیاهی ( کمبود عناصر غذایی )

تامین ناکافی یک عنصر به یک اختلال تغدیه گیاهی ( کمبود عناصر غذایی ) منجر می شود که اثر آن در قالب علائم کمبود مشخص بروز می کند. کمبود یک عنصر معدنی ضروری به راحتی می تواند با ظهور مجموعه ای از علائم همبسته باشد. به طور مثال یک کمبود خاص ممکن است الگوی خاصی از رنگ پریدگی در گیاه را بروز دهد. ممکن است تشخیص این علائم در گیاهان رشد یافته در خاک به دلایل زیر دشوار باشد.

  • کمبود چند عنصر به شکل همزمان در بافت های مختلف گیاه ممکن است ظاهر شود.
  • کمبود یا بیشبود یک عنصر ممکن است به کمبود یا تجمع مازاد عنصر دیگر منجر شود.
  • ممکن است برخی از بیماری های ناشی از ویروس علائمی مشابه علائم کمبود عناصر غذایی ایجاد کنند.

علائم کمبود عناصر غذایی در گیاه، بازتاب اختلال های متابولیکی است که از عدم تامین کافی یک عنصر ضروری حاصل می شوند. این اختلال ها با نقشی که عناصر ضروری در متابولیسم و کارکرد طبیعی گیاه ایفا می کنند مرتبط است. بنابراین بسیار مهم است که این کمبود را به درستی برای گیاه بر طرف کنیم.

کود

تغدیه گیاهی ( کمبود عناصر غذایی )

اغلب کشاورزان علائم کمبود مواد معدنی را می شناسند ولی در تشخیص علت کمبود دچار مشکل هستند و فقط برای جبران آن از کود دهی بسیار زیاد استفاده میکنند تا کمبود عنصر مورد نطر بر طرف شود که این کار بسیار هزینه بر و به دلیل تجمع بیش از حد برای آب و خاک نیز مخرب است و فقط یکی از راهای برطرف کردن کمبود عناصر معدنی می باشد. پس باید اول به دنبال آن باشیم که چرا این علائم در گیاه بروز کرده است

 

دلایل ظاهر شدن علائم غیر طبیعی در گیاهان

  • بیماری
  • کمبود یا بیش بود یک عنصر دیگر
  • عوامل محیطی مثل دما ، نور ، خشکی
  • و …

یک سر نخ مهم در مرتبط سازی یک نشانه کمبود شدید به یک عنصر ضروری خاص توان حرکت یک عنصر از برگ های پیرتر به جوانتر است. برخی عناصر مثل فسفر ، نیتروژن و پتاسیم می توانند به راحتی از برگی به برگ دیگر جابجا شوند، در حالی که سایر عناصر نظیر بر، آهن ، کلسیم در اغلب گونه های گیاهی نسبتا غیر متحرک هستند. اگر یک عنصر ضروری متحرک باشد ، علائم کمبود در وهله اول در برگ های پیرتر و بر عکس علائم کمبود عناصر ضروری غیر متحرک ابتدا در برگ های جوان تر مشاهده می شود.به خاطر داشته باشید که برخی از علائم وابستگی شدیدی به گونه گیاهی دارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *